Pengekodan Data

 

 

Salam Sejahtera,

 

Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) merupakan sebuah pusat penyelidikan nasional di bawah naungan Kementerian Belia dan Sukan, mempelawa tuan/puan yang berminat untuk menjadi pengekodan Data bagi kajian Indeks Belia Malaysia 2015 (IBM’15) dan Pemetaan Belia Malaysia 2015 (PBM’15) yang akan bermula pada Jun 2015.

Tawaran yang diberikan adalah secara separuh masa (part time).

Syarat-syarat yang lain adalah: -
 
- Asas komputer & internet
 
- SPSS Statistics Software
 
- Komputer/Laptop
 
- 18 tahun keatas
 
- Mempunyai pengalaman dalam data entry
 
- Sekurang-kurangnya mempunyai kelayakan akademik Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM)/Diploma atau mana-mana sijil kemahiran.

Mana-mana individu yang berjaya akan dimaklumkan oleh pihak IYRES.  Satu taklimat berkaitan latihan proses Pengekodan Data akan diadakan oleh pasukan penyelidik IYRES kepada calon yang berjaya. Tempoh masa bagi proses Pengekodan data adalah selama 7 hari (seminggu) dari tarikh penerimaan borang tersebut.

Calon yang berminat untuk menjadi pengekodan data IBM15 dan PBM15 boleh mendapatkan borang tawaran secara online (klik di sini) dan e-mel semula di atas talian This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi kami di talian 03-8871 3035 (Pn Mastura), 03-8871 3389 (En Rizal Sham) atau 03-8871 3235 (Cik Rozahidah Roslee).