Liga Sukan Untuk Semua (LISUS) Di Negeri Sabah

20170521 lisus

KOTA KINABALU, 21 MEI 2017 – Liga Sukan Untuk Semua (LiSUS) peringkat negeri Sabah bagi acara bola jaring dan bola sepak telah dijalankan di Arena Futsal Yayasan Sabah. Dianggarkan 50 pasukan tempatan yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur telah menyertai kedua-dua acara tersebut bagi merebut sejumlah wang tunai sebagai habuan kemenangan. Program ini merupakan anjuran Jabatan Belia dan Sukan (P) Negeri Sabah dengan kerjasama Mizinis Sport Butik sebagai penaja.
Kajian Keberkesanan Program Liga Sukan Untuk Semua (LiSUS) 2017 telah dilaksanakan oleh Cik Norhidayah Omar dan Cik Nur Aqilah Syazwani Mohd Nor selaku penyelidik IYRES bagi melihat sambutan dan penyertaan orang awam terhadap program ini. Seramai 6 orang enumerator, 280 orang peserta dan 12 penganjur elah melibatkan diri dalam kajian ini.
Kajian ini dilaksanakan sebagai satu bentuk penilaian pandangan masyarakat terhadap program ini yang akan dimajukan kepada pihak yang berkaitan untuk diambil tindakan yang sewajarnya demi pembangunan Malaysia terutamanya dalam bidang sukan. Disediakan oleh:
Nur Aqilah Syazwani Mohd Nor
aqilah[at]iyres.gov.my