mygov kbs Agensi di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia
A- A A+
A A   Arial | PT Sans | Century

Permohonan Data / Hasil Kajian

Anda Perlukan Data Belia Malaysia?
Pengenalan:

Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) telah melaksanakan pengumpulan data golongan belia yang berumur 15 hingga 40 tahun melalui kajian yang dilaksanakan dan data - data sekunder belia yang dikumpulkan dari pelbagai sumber secara tahunan. Antara data yang boleh diperolehi adalah mewakili kategori Populasi Belia Malaysia, Tenaga Buruh, Pendidikan, Ekonomi, Ketembusan Media, Sukan dan Rekreasi, Sosialisasi Politik, Gejala Sosial, Kesihatan, Keperluan Hidup Belia, Keselamatan dan sebagainya.

Kaedah Permohonan Data /Pertanyaan:

Data-data tersebut boleh diakses pada Sistem Ydata@IYRES (https:Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.). Sekiranya data yang diperlukan yang tiada dalam Sistem Ydata@IYRES, pemohon bolehlah membuat permohonan melalui Permohonan Data (https://ydata.iyres.gov.my/iyresbankdata/web/index.php?r=pub/home/login) :

ATAU

Permohonan data atau sebarang pertanyaan boleh diajukan secara atas talian atau secara bertulis dan hantarkan ke alamat seperti berikut:

Ketua Pegawai Eksekutif,
Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES)
Aras 10, Menara KBS, No. 27 Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62570 Putrajaya.

E-mel : info[at]iyres.gov.my
Tel : 03 - 8871 3417
Faks : 03 - 8871 3342

Tuan/Puan juga boleh datang ke Pejabat IYRES di Putrajaya untuk sebarang perbincangan lanjut.

Kandungan akan dikemaskini.
Terima kasih.